9-годишната Ана Мария иска да помогне на 7-годишната МихаелаДете обяви домашните

...
9-годишната Ана Мария иска да помогне на 7-годишната МихаелаДете обяви домашните
Коментари Харесай

Дете обяви домашните си любимци за продажба, за да помогне на друго дете

9-годишната Ана Мария желае да помогне на 7-годишната Михаела

Дете  обяви домашните си любимци за продажба, с цел да помогне на друго  дете . 9-годишната Ана Мария от Димитровград реши по този метод да събере пари за лекуването на момиче със злокачествено  заболяване , чийто единствен късмет е скъпа терапия, предава NOVA.

„ На първия ми образователен ден ми ги подариха и обичам да си играя доста с тях ”, споделя Ана  Мария Николова.



 И макар че мъчно се разделя с тях,  тя взема решение, че има и по-важни неща от играта с домашните любимци, откакто схваща за акцията за събиране на средства за 7-годишната Михаела. „ Видях поста, че Михаела е болна и взех решение да ги продам и каквото взема от тях да го даря ”, споделя ученичката.

" Каза „ Мамо, аз нямам достатъчмно нови играчки непокътнати, които да пусна в базара за Миша и по тази причина мисля, че мога да си продам  хамстери те ” и надлежно се разплака, когато аз се съгласих ”, сподели майката на момиченцето Радомира Господинова.

  Хамстери те Пипа и Пухи бързо намират нов осиновител. „ Тя ги купи, обаче даде парите, прати ги и те си останаха за мене. А аз взех решение да ги дам на Михаела като оздравее, като излезе от болничното заведение ”, споделя още Ана  Мария.

А Михаела е изкарала в болничното заведение повече от половината си живот. Когато е едвам на годинка и 8 месеца се обездвижва. Оказва се злокачествено образувание сред прешлените на гръбнака. Следват 4 интервенции, над 60 химиотерапии и 3-месечна протон терапия в Германия. „ Започна да задава въпроси - за какво другите деца са у дома, а аз съм в болница. Казва „ Искаше ми се да се беше случвало това ” ”, сподели Пепа Ангелова, майка на 7-годишната Михаела.

След следващата терапия в Германия се оказва, че първичната диагноза Невробластом в действителност е Сарком на Юинг. След следващия рецидив, се оказва, че химиотерапията към този момент не работи. Затова лекарите вземат решение да приложат нов тип имунотерапия, за която са нужни близо 400 000 евро.

„ За една майка е доста мъчно да демонстрира фрагменти от най-тежките положения на  дете то си. Винаги съм желал да го избягна, поради нея. Но в този момент просто нямаме избор. „ Най-трудно е  когато всичко й е безразлично. Има такива моменти, когато тя даже не пита по кое време ще се приберем. Просто единствено си лежи ”, споделя още Пепа Ангелова.

 В акцията в  помощ  на Михаела към този момент се включиха хиляди хора като Ана Мария, които желаят да оказват помощ. А майката на 7-годишното момиченце желае единствено то да оздравее.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X
СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР